Les noves tecnologies han de sumar, evitem l’abús de les pantalles

El passat dia 10 d’octubre, el coach educatiu Joan Carles Folia va donar la primera de dues conferències programades aquest curs sobre el bon ús de les tecnologies.

En aquesta ocasió, anava adreçada a les famílies de l’escola sota el títol:  «LES NOVES TECNOLOGIES HAN DE SUMAR, EVITEM L’ABÚS DE LES PANTALLES”.

Va ser una amena trobada on aquest assessor educatiu va abordar molts temes que ens preocupen sobre l’ús i abús dels dispositius digitals a totes les edats.

Segons aquest expert, en les edats primerenques, de 0 a 3 anys, l’ús de les pantalles ha d’estar totalment restringit a les vides dels nostres fills i filles. Els nens i nenes petits basen el seu aprenentatge en el moviment, aprofiten els milers de connexions neuronals que fan cada dia dins del seu cervell per créixer en múltiples direccions. Les pantalles en aquestes edats mutilen les emocions i el desenvolupament de les habilitats i competències que l’organisme està construint.

Dels 3 als 11 anys, anirem introduint progressivament, i amb control del temps i els continguts, la incorporació del món tecnològic a la vida dels nostres infants.

Es va iniciar un debat responent a les inquietuds de les famílies participants.

“Pantalles sí, però amb molta moderació i prudència” és la conclusió que ens aporta aquesta xerrada.

La segona de les conferències sobre el tema, “BENVINGUDES NOVES TECNOLOGIES (amb prudència)”, està adreçada a l’alumnat de cicle superior i està programada durant el mes de novembre.

COL•LEGI
SANTA TERESA DE JESÚS

On estem?

Un centre immers en la realitat social i cultural de Catalunya, on respectem totes les ideologies i creences, promovem la relació amb el nostre entorn i afavorim la participació de les famílies.

formulari

de contacte

LOPD

Responsable del tractament. El Col·legi Santa Teresa de Jesús, amb domicili al c/ Major de Sant Pere, 19 08222 Terrassa. Finalitat del tractament. Atendre la seva sol·licitud. Drets: Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament, portabilitat de les dades i revocació dirigint-vos per escrit a l’adreça del responsable. Més informació sobre la política de protecció de dades: https://santateresaterrassa.cat/politica-de-privacitat/

12 + 14 =