infantil

Lectoescriptura

A l’escola Santa Teresa de Jesús, la lectoescriptura és un procés natural d’aprenentatge que s’ acompanya, tenint present en tot moment que cal afavorir entorns preparats que facin sorgir l’interès i la motivació de l’infant.
A I3 es comença amb el treball del propi nom, les lletres inicials, les paraules curtes més properes al seu entorn, reconeixement de les vocals, etc.
A I4 juguem amb les lletres i comencem a construir paraules amb lletra de pal, iniciem la mecànica de la lectura amb les primeres consonants.
A I5 descobreixen que les lletres són significatives i s’inicia la lectura de síl·labes i paraules del seu entorn més proper. Es dóna molta importància a la consciència fonològica, la identificació i reconeixement de tots els sons, la segmentació de paraules en síl·labes, els jocs de paraules i sons, etc.
L’infant descobrirà per a què serveix escriure i llegir, manipulant i experimentant en situacions reals i interessants per ells i elles: fem notes a les famílies, llistats…
Al llarg d’aquests cursos, treballem les capacitats imprescindibles per garantir un aprenentatge exitós: coordinació, sentit vestibular madur, sentit tàctil ajustat. En l’àmbit emocional sentir-se capaç de fer les coses, estar motivat amb ganes de superar reptes i aprenentatges. A escala cognitiva tenir predisposició per estar concentrat, memòria visual. Pel que fa al llenguatge saber formular frases i preguntes, ser expressiu i comunicatiu.
Cada nen i nena té el seu procés maduratiu i per tant, arribarà a assolir la lectoescriptura quan estigui preparat/da per fer-ho.

COL•LEGI
SANTA TERESA DE JESÚS

On som?

Un centre immers en la realitat social i cultural de Catalunya, on respectem totes les ideologies i creences, promovem la relació amb el nostre entorn i afavorim la participació de les famílies.

formulari

de contacte

LOPD

Responsable del tractament. El Col·legi Santa Teresa de Jesús, amb domicili al c/ Major de Sant Pere, 19 08222 Terrassa. Finalitat del tractament. Atendre la seva sol·licitud. Drets: Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament, portabilitat de les dades i revocació dirigint-vos per escrit a l’adreça del responsable. Més informació sobre la política de protecció de dades: https://santateresaterrassa.cat/politica-de-privacitat/

11 + 15 =