Jornades de benestar de l’alumnat en situacions de violència

El passat 10 d’Octubre es va portar a terme una jornada formativa sobre el Benestar de l’alumnat i les situacions de violència als centres educatius de Catalunya. Aquestes jornades anaven dirigides a les direccions de centres educatius de primària i de secundària i al coordinador/a de convivència, coeducació i benestar de l’alumnat.

La ponència inaugural va ser a càrrec del psicòleg especialista en la prevenció de la conducta suïcida, Fran Villar. Els supòsits pràctics i l’exposició sobre la transferència al centre educatiu van aportar recursos per poder fer-hi front.

L’objectiu general era presentar les novetats principals d’aquest curs, pel que fa a l’àmbit del benestar i la prevenció de la violència.

Un dels punts claus és la implementació de la nova figura del referent en coeducació, convivència i benestar de l’alumnat. Aquesta figura ha de vetllar per que el projecte educatiu del centre incorpori els vectors de benestar emocional, coeducació i ciutadania, entre d’altres. Garantir el respecte a tot l’alumnat, fomentar l’ús de mètodes de resolució pacífica dels conflictes i promoure estratègies per identificar situacions de risc són els objectius bàsics establerts.

Per altra banda es va avançar la unificació dels diferents protocols sobre assetjament existents en un únic protocol. Alhora, es van plantejar casos pràctics d’acompanyament a l’alumnat per tal que els docents puguin saber quines passes han de seguir en diferents supòsits i com abordar-ho. 

COL•LEGI
SANTA TERESA DE JESÚS

On estem?

Un centre immers en la realitat social i cultural de Catalunya, on respectem totes les ideologies i creences, promovem la relació amb el nostre entorn i afavorim la participació de les famílies.

formulari

de contacte

LOPD

Responsable del tractament. El Col·legi Santa Teresa de Jesús, amb domicili al c/ Major de Sant Pere, 19 08222 Terrassa. Finalitat del tractament. Atendre la seva sol·licitud. Drets: Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament, portabilitat de les dades i revocació dirigint-vos per escrit a l’adreça del responsable. Més informació sobre la política de protecció de dades: https://santateresaterrassa.cat/politica-de-privacitat/

11 + 14 =