«Creant espais de joc»

TRANSFORMEM EL PATI DE L’ESCOLA EN UN ESPAI D’APRENENTATGE.

Ingrid Campoy, Raquel Príncep i Helena San José, mestres d’Infantil ens presenten la renovació del nou espai de joc per a l’etapa infantil.
En el món de l’educació infantil, els patis escolars exerceixen un paper fonamental en el desenvolupament dels nens i nenes d’edats compreses entre els 3 i 6 anys. Són espais on la diversió es combina amb oportunitats d’aprenentatge valuoses. Al col·legi s’ha dut a terme una renovació del pati que ha donat lloc a un entorn de joc més enriquidor i estimulant.
Una de les incorporacions més destacades ha estat la creació d’un sorral. Aquest espai de sorra no sols desperta la imaginació del nostre alumnat, sinó que també els permet explorar, experimentar i manipular. La textura, el tacte i la creativitat es combinen en aquest racó del pati, on els petits poden construir castells, crear camins, o simplement deixar-se portar per la seva curiositat.
Però això no és tot. Les cuinetes són  un altre racó màgic del pati. Aquí, els nens i nenes poden assumir rols, desenvolupar habilitats socials i de comunicació, i aprendre sobre la vida quotidiana d’una manera lúdica. A través del joc de representació, els nens i nenes desenvolupen la seva imaginació, comparteixen idees i practiquen habilitats essencials per a la vida.
Una altra addició emocionant és l'»autobús fet amb palets». Aquest racó és un clar exemple de com es poden reciclar materials de manera creativa. Els nens i nenes poden pujar a l’autobús i gaudir d’un viatge imaginari mentre fomenten la cooperació i el joc en les diferents edats.
Però, per què és tan important el joc en aquestes edats? El joc és la forma natural en què els nens exploren, descobreixen i fan sentit del món que els envolta. A través del joc, desenvolupen habilitats cognitives, emocionals i socials fonamentals. En el procés de jugar, els nens i nenes aprenen a compartir, a comunicar-se, a resoldre conflictes i a ser creatius.
En el cas de la nostra escola, la incorporació d’aquests elements al pati no sols proporciona un espai per al joc, sinó un entorn que fomenta la curiositat i l’exploració. Els nens i nenes poden aplicar els seus coneixements recentment adquirits a l’escola en un context pràctic, la qual cosa reforça el seu aprenentatge de manera significativa.
Recordem sempre que en l’educació de la primera infància, el joc és l’eina més poderosa per a l’aprenentatge.

COL•LEGI
SANTA TERESA DE JESÚS

On estem?

Un centre immers en la realitat social i cultural de Catalunya, on respectem totes les ideologies i creences, promovem la relació amb el nostre entorn i afavorim la participació de les famílies.

formulari

de contacte

LOPD

Responsable del tractament. El Col·legi Santa Teresa de Jesús, amb domicili al c/ Major de Sant Pere, 19 08222 Terrassa. Finalitat del tractament. Atendre la seva sol·licitud. Drets: Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament, portabilitat de les dades i revocació dirigint-vos per escrit a l’adreça del responsable. Més informació sobre la política de protecció de dades: https://santateresaterrassa.cat/politica-de-privacitat/

5 + 10 =