pla estratègic digital

Correu de centre

El centre utilitza un domini propi, @santateresaterrassa.cat, aquest domini està lligat a Google Workspace, amb la finalitat d’utilitzar un EVA segur (Entorn Virtual d’Aprenentatge). L’alumnat, el personal docent i el PAS poden utilitzar un correu intern propi i unes eines d’aprenentatge d’ús exclusiu dins de l’àmbit educatiu.

Per què hem escollit Google Workspace al centre?

El Departament d’Educació proporciona diferents alternatives per implantar l’EVA als centres educatius com Moodle o les Eines Google Workspace  (Drive, Gmail, Classroom, Google docs, etc.) i deixa a l’elecció de cada centre l’entorn  virtual que millor s’adapti a les seves circumstàncies i context. A l’escola hem escollit utilitzar l’entorn d’aprenentatge de Google per les eines que inclou, la seva versatilitat, funcionalitat, validesa i seguretat.

Tot l’equip docent s’està formant permanentment en l’entorn virtual d’aprenentatge del Google Workspace  for Education assessorat i acompanyat d’una formació digital interna de centre.

També el centre dona una formació inicial dins el pla d’acollida tant de l’alumnat com del professorat.

Per tant, gaudim dels avantatges de disposar d’una plataforma educativa molt potent, que ens permet:

  • Disposar del Drive, tenen tots els seus treballs desats al núvol i hi poden accedir des de qualsevol dispositiu tant a casa com a l’escola.
  • Utilitzar les mateixes eines de treball (docs, fulls de càlcul, presentacions, etc.)
  • Possibilitat d’utilitzar classes virtuals amb el Classroom.

 

Què són les eines Google Workspace?

Són un conjunt d’eines molt àmplies que permeten a l’usuari disposar de correu electrònic, de l’ús de documents de caire escolar, d’un entorn virtual d’aprenentatge que garanteixi el lliurament i l’avaluació de tasques virtuals i de l’accés a videoconferències a través del Meet.

 

Compleix Google Workspace per educació amb les lleis de protecció de dades?

Google Workspace en l’àmbit escolar cedeix el control de les dades i l’administració a l’escola. El procés de registre és exhaustiu, obliga al centre educatiu a presentar informació que demostri que aquestes eines seran utilitzades en un context educatiu i són contrastades abans de la seva activació.

A continuació afegim diferents fonts d’informació sobre Gsuite i la protecció de dades:

  • Centro Criptológico Nacional: Enllaç Sobre la seguretat i compliment normatiu de Classroom.
  •  Informe el Centro Criptológico Nacional: Enllaç Sobre la seguretat i compliment normatiu de Classroom.
  • Google –> Centre de privacitat i seguretat de Google: Enllaç Referent a preguntes i qüestions sobre GSuite per l’educació.
  • Orientacions per personalitzar els EVA en entorns educatius: Enllaç
COL•LEGI
SANTA TERESA DE JESÚS

On som?

Un centre immers en la realitat social i cultural de Catalunya, on respectem totes les ideologies i creences, promovem la relació amb el nostre entorn i afavorim la participació de les famílies.

formulari

de contacte

LOPD

3 + 5 =